Tilmeld dig nyhedsbrevet nu!

... og få 3 gode råd som med garanti vil styrke dig og øge dit velbefindende.
Se straks i din mailboks!

Navn:
E-mail:

Støtte til at støtte

Vil du være den bedst tænkelige hjælper? Kan du komme i tvivl om, hvordan du kan blive det? Ved du, hvordan du passer på dig selv undervejs?

At være pårørende eller nærtstående til et menneske med en livstruende sygdom er en overvældende oplevelse - og et kolossalt følelsesmæssigt pres. Du ønsker at skabe så optimale betingelser for den syge som muligt, men mangler ofte støtte og redskaber og kan have tendens til at nedtone egne følelser og behov til fordel for den syge.

Programmet er til dig, der gerne vil være en god pårørende og støtte for den kræftsyge - men som har brug for mere viden om, hvordan du kan blive det - og redskaber til at kunne realisere det. Du får brugbar indsigt, viden og færdigheder i at varetage egne behov og samtidig blive en god hjælper for den syge.

Du kan læse mere om indholdet i Pårørendeprogrammet i menuen her til venstre


Claus – pårørende til en kræftpatient:
Pårørendeprogrammet er en værktøjskasse, som du kan bruge alt afhængig af dine personlige behov.
Du skal først gøre dig klart, hvor meget støtte du selv kan klare at yde og derefter planlægge på systematisk vis, hvorledes du vil gribe udfordringen an.
Lad være med at tro, at du kan klare det hele på egen hånd. For du skal i gang med en udfordring, du formentlig ingen erfaring har i at løse. Brug derfor programmet som en værdifuld inspirator og et værdifuldt hjælpeværktøj. Du skal vide, at det aldrig er et nederlag at sige fra, når du føler presset bliver for stort – tværtimod – for kun den støtte du kan give 100 % har værdi for den syge.
Og husk så at glæde jer sammen over hvert eneste lille fremskridt, der sker i den syges tilstand. Det er en kamp, I sammen skal kæmpe, og også små fremskridt, skal I fejre som ’store sejre’.